Hammarbybacken 2h

Tävlingen

Vare sig du är erfaren skidalpinist eller bara nyfiken att testa hur det är att gå på stighudar så kan du ställa upp i Hammarbybacken 2h. Alla är välkomna!

Tävlingen går ut på att under två timmar avverka så många höjdmeter som möjligt genom att ta sig upp och ner i Hammarbybacken. Tävlingen är uppdelad i två åldersgrupper, vuxna och ungdomar (född 05 och 06). Det finns två klasser, lag- och soloklass. Lagklassen sker i stafettform med två lagmedlemmar där en person åt gången tar sig upp och ner i backen, medan den andra i laget vilar. Det totala antalet höjdmeter som lagmedlemmarna tillsammans får ihop räknas. Soloklassen innebär att en person avverkar så många vändor som möjligt i backen på egen hand under de två timmarna. Ungdomsklassen tävlar en timme (första timmen).

I samtliga klasser är det fritt fram att ta pauser och vila för vätska och energipåfyllning. Varje runda i backen ger 90 höjdmeter.

Varför inte sätta upp ett eget mål? 500 jämt eller hela 1000 höjdmeter, 1420 som Åreskutan eller kanske till och med ouppnåeliga 2098 höjdmeter som Kebnekaises topp motsvarar. Det är upp till dig.

Fredag den 9 februari, 2024 arrangeras Hammarbybacken 2h för 13:e året.

Anmälan öppnar söndag den 19 november, kl. 18.00.

Det blir testcenter, clinics, musik och varm saft i eventområdet och i cafét finns försäljning av dryck, smörgås och snacks.

Vi har två fina nyheter för 2024!
Hammarbybacken 2h blir en förtävling inför lördagens SM i skidalpinism som arrangeras den 10 februari och de som vill kan givetvis anmäla sig till båda tävlingarna. Hammarbybacken 2h erbjuder en ungdomsklass i år där de tävlar under en timme (första timmen).

Efter tävlingen bjuds alla deltagare på tårta och kaffe i cafét. Där hålls också vår traditionella prisutdelning och utlottning av skidprylar från våra samarbetspartners.

Välkommen att vara med på vår skidalpina tävling mitt i huvudstaden!